Notícia
A l’escola Les Roques de Vilanova de Sau hem fet un estudi relacionat amb el malbaratament alimentari i l’origen dels aliments. Som una escola rural molt petita i, com que no tenim menjador escolar, anàvem al restaurant del poble. Com que ara està tancat per la pandèmia, dinem a l’escola amb carmanyola. Per evitar el malbaratament alimentari, tot allò que ens sobra ens ho emportem i tenim el compromís que ens ho menjarem per sopar.
Aquest curs també hem començat el programa de fruita i llet a l’escola. Els nens i nenes d’educació infantil hem llegit les etiquetes de la fruita i ens hem adonat que la majoria venen de proximitat (Girona, Lleida, Bages...). Hem acabat fent una macedònia per no llençar-ne gens ni mica.
Els alumnes de 4t, 5è i 6è hem fet un treball de conscienciació sobre la procedència dels aliments. Primer hem fet un exercici de comprensió lectora i hem llegit l’article de Vilaweb “Vaixells, la contaminació menystinguda”. A continuació hem fet un treball de matemàtiques calculant els quilòmetres que recorren les fruites i verdures que mengem. Al final hem fet un debat molt interessant i hem parlat sobre la importància de consumir productes de proximitat i de Km 0 per reduir la contaminació.
Escriure un comentari